شهریور نامه روز بیست و سوم-قدرت شروع ناقص

چند روز پیش  چندتا کتاب خریده بودم و توی قفسه کتاب ها منتظر بودند تا برم سراغشون. تا اینکه رنگ سبز کتاب «قدرت شروع ناقص» باعث شد انگشتم بی اختیار به سراغ این کتاب بره.

هرچند اینکه این کتاب از کتابهای نشر میلکان هست و من همیشه با خوندن کتابهای این انتشارات احساس راحتی میکنم (به دلیل سبک بودن کاغذها و جنس خاص اونها) در این انتخاب بی تاثیر نبود.

از همون اول کتاب عاشق جملات و مطالب کوتاه و آموزنده کتاب شدم.

روایت کتاب یکدست نیست و در واقع مجموعه ای از جستارهایی هست که جیمز کلیر در مورد موضوعاتی مثل بهره وری، تمرکز، خلاقیت  بهبود زندگی نوشته است. و هر کدام از این نوشته مطبوع و دلپذیر و سازمان دهنده هست.

روشهایی که در کتاب مطرح شده اند در واقع روشهای ساده ای هستند که نتایج بزرگ و اثرگذار به همراه دارند.

به کمک تکنولوژی هوش مصنوعی تلگرام و تبدیل صوت به متن در این پیامرسان چند جمله مهمی که موقع خوندن چند بخش اول کتاب زیرشون خط کشیده بودم رو آماده کردم و همین جا با شما به اشتراک میگذارم. توصیه من به شما این هست که همین حالا متاب رو سفارش بدید و از خوندن صفحه به صفحه اون لذت ببرید.

 

جملاتی از کتاب قدرت شروع ناقص

🌿در حقیقت با تمرین و صرف زمان کافی اموری که قبلاً اثربخش جلوه نمی‌کردند ممکن است اموری بسیار اثربخش شوند شما در کاری خوب می‌شوید که آن را خوب تمرین کرده اید.

 

🌿هرگاه مطلب جدید یاد میگیرید مغزتان مثل نرم‌افزار همه داده‌های قدیمی را بر مبنای اطلاعات جدید به روز رسانی می کند شما می توانید از لحظات زندگی خود درس های جدیدی بگیرید.به قول پاتریک اوشانسی« مطالعه گذشته را تغییر میدهد.»

 

🌿کتاب های بیشتری بخوانید، کم ارزش ها را کنار بگذارید و پر ارزش ها را دو بار بخوانید.

 

🌿کتاب هایی بیشتر در ذهن ما باقی می مانند که با زندگی روزمره مان بیشتر پیوند داشته باشند.

 

🌿در نوشتن یادداشت و خلاصه برداری از کتاب ها ثبت یادداشت ها به شیوه ای که بعدا بتوانید آنها را پیدا کنید مهمترین نکته است یادداشت ها زمانی  مفید هستند که هر وقت خواستید آنها را پیدا کنید.

🌿اگر به این عادت ذهنی خو بگیرید که آموخته های تان را با مفاهیم زیربنایی پیوند دهید به تدریج به خرد خود افزوده اید.

 

🌿سوالاتی که هنگام تهیه خلاصه کتاب باید از خود بپرسید عبارتند از:

  1. لب کلام چیست ؟
  2. اگر قرار باشد موضوعی از این کتاب برای به کارگیری در زندگی انتخاب کنم کدام است ؟
  3. چگونه این کتاب را برای دوستم توصیف کنم؟

🌿بهترین روشی که می توانم بفهمم از یک کتاب  چه چیزی آموخته ام این است که درباره اش چیزی بنویسم

🌿بر حذر باش از انسانی که فقط به یک کتاب پایبند است.

 

🌿کتاب های خوب را دو بار بخوانید. کارل پوپر، فیلسوف، فایده این کار را به خوبی شهر داده است:«چیزی که ارزش خواندن دارد نه تنها برای دوبار خواندن بلکه برای بارها و بارها خواندن هم ارزش دارد یک کتاب ارزشمند هربار نکته جدیدی به شما می آموزد حتی اگر بارها آن را خوانده باشید.»

🌿نسیم طالب می گوید: «کتاب خوب در دومین دور مطالعه بهتر میشود کتاب عالی در سومین دور کتابی که ارزش دوباره خواندن ندارد ارزش خواندن نیز ندارد.»

 

🌿یادگیری ایده جدید شما را نابغه نمی‌کند ولی تعهد به یادگیری مادام العمر شاید!

 

🌿عشق بازی با ایده خوام هنر نیست هنر آن است که ایده خام را با بهبود های پیاپی به مرحله پختگی و تکامل برسد.

 

🌿خلاقیت این نیست که اولین یا تنها کسی باشیم که ایده ای را کشف کرده است خلاقیت این است که موضوعات مختلف را با هم مرتبط کنیم.

 

🌿شما هیچگاه نمی توانید فقط یک رفتار خود را عوض کنید رفتارهای ما در هم تنیده اند بنابراین با تغییر یک رفتار سایر  رفتار ها نیز تغییر می کند.

 

🌿وقتی میخواهیم کاری انجام دهیم بهترین نتیجه زمانی حاصل می شود که اولویت هایمان را بر اساس اهمیت واقعیشان مرتب کنیم و مهمترین کار را پیش از هر کار دیگری انجام دهد.

 

🌿مهمترین فعالیت هر روز را در ابتدای آن روز انجام دهید این تنها شیوه بهره‌وری است که به آن نیاز دارید.

 

🌿نقل قول از کتاب اصل گرایی:«داشتن چند اولویت در کارها یعنی چیز های زیادی در اولویت اند ولی عملاً چیزی در اولویت نیست.»

 

🌿چند وظیفه گی باعث می شود هر بار که از شاخه ای به شاخه دیگر می پرید تاوان فکری آن را بدهیذ در روانشناسی به این غرامت ذهنی هزینه سوئیچینگ گفته میشود.

 

🌿چند وظیفه گی ادعا می کند میزان اثربخشی شما را افزایش میدهد ولی در حقیقت این تمرکز زیاد است که کارها را اثربخش تر می کند.

 

🌿اگر باور کنیم که این مشغولیت و پر کاری است که به زندگی ما معنا می دهد خودمان را گول زده ایم معنا در زندگی یعنی به گوشه‌ای از این عالم ارزشی اضافه کنیم.

 

🌿بهترین راه برای اجتناب از اصطکاک و فرسایش ذهن این است که زمان و مکانی را در اختیار خودتان قرار دهید که بیش از پیدایش سر و کله عوامل حواس پرتی کار مهم خود را انجام داده دهید.

 

🌿همیشه در بار اول کارها را به درستی و با دقت انجام دهید شما که وقت نمی کنید کاری را درست انجام دهید کی وقت می کنید دوباره انجامش دهید؟

 

🌿خطرناک‌ترین عوامل حواس پرتی آنهایی هستند که شما عاشقشان هستید ولی آنها عاشق شما نیستند.

 

🌿فکر می کنیم بهره‌وری یعنی هر روز کار بیشتری انجام دهیم اما این اشتباه است بهره‌وری یعنی کارهای مهم را مستمر انجام دهیم.

مهم نیست روی چه چیزی کار می کند و چیزهای واقعا مهم تعدادشان کم است.

 

🌿ذهن انسان از پروژه‌های نیمه تمام بیزار است کار نیمه تمام تنش و استرس ایجاد می‌کند وقتی کاری را شروع می‌کنید دوست دارید آن را به پایان برسانید احتمال آن که فعالیتی را پس از شروع به پایان برسانید زیاد است بنابراین مهمترین فعالیت را در اولین فرصت ممکن انجام داد.

🌿مهمترین فعالیت ها در زندگی ما آنهایی هستند که امیدها ،رویاها، خلاقیت‌ها و کسب و کار ما را پیش میبرند.

 

🌿باید تا جایی که می‌توانیم فعالیت‌های نا مرتبط با ماموریت‌ها، ارزش‌ها و اهداف خود را حذف کنیم.

🌿اگر همه کارهای هدر دهنده زمان را از فعالیت های روزمره خود حذف کنید عملاً به هیچ ترفندی برای افزایش بهره وری نیاز نخواهید داشت.

 

🌿خود را مشغول نگه داشتن نوعی تنبلی است تنبلی فکری و کاری از سر بی فکری!

 

🌿«اگر از خودتان بیشتر توقع داشته باشید به سختی می‌توانید شروع کنید.»     ست گدین

🌿اجازه ندهید رویای بهینگی و ایده‌آل‌گرایی شما مانع برداشتن اولین گام شود.

 

🌿برای رسیدن به نتایج خیره کننده در سلامتی کار و زندگی تان تلاش زیادی نیازی نیست کافیست پیوسته و مستمر حرکت کنید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط