حتما وقتی عبارت «ژن خوب» رو میشنوید یاد یک سری افراد نالایق می افتید که به خاطر نسبتهای خانوادگی و دولتی به جایگاه و پول و ثروت زیادی رسیده اند.
اما باید بگم که همه ی ما دارای ژن خوب هستیم و این یک موضوع کاملا علمی هست.
بر اساس یافته های جدید علم ژنتیک خیلی از ویژگی های رفتاری و حتی خلق و خوی ما وابسته به ساختار ژنتیکی ما هست و هر فرد بر اساس این ویژگی های ذاتی از خودش برخی رفتارها و استعداد ها رو بروز میدهد.
و اکنون در دنیای پزشکی و تنها از طریق چند قطره بزاق میشود به ویژگی های رفتاری زنتیکی هرکسی پی برد. و این نقشه ژنتیکی حتی میتواند به شما بگوید برای چه کاری مناسب هستید و چه کاری اصلا مطابق با ویژگی های شخصیتی شما نیست.
اینها رو در پادکستی که امروز موقع درست کردن نهار گوش میدادم شنیدم و خیلی برام جالب و البته ناراحتکننده بودند.
لینک ویدیوی این پادکست در یوتیوب رو میتونید از اینجا ببینید. پادکست برای آقای امیر حسین فرزانه هست که پادکستی به نام امیرفر دارند. و در این ویدیو میتونید سخنرانی ایشون رو در برنامه تداکس امید ببینید.
مهمانهای مختلفی در این پادکست شرکت میکنند و مهمان این قسمت خانم دکتر حنیفه میرطاووسی بودند
اینکه همیشه فکر کردم خیلی از کاستی هایم به دلیل نداشتن تلاش کافی هست و از انجام برخی کارها به شدت در رنج و عذاب بوده ام.
فرض کنید من از بچگی میدانستم که در نوشتن استعدادی بیشتر از سایر مهارت ها دارم و تمام تمرکزم را بر روی این قضیه معطوف میکردم. حتما که نویسنده خوبی میشدم.
یا اینکه متوجه میشدم به ادبیات و شعر و … بیشتر علاقه دارم و دیگر خودم را با سختی های ریاضی عذاب نمیدادم!
البته این جمله آخر که گفتم زیاد درست نیست و من از خواندن ریاضی عذاب نمیکشیدم و بیشتر لذت میبردم. اما از خواندن و معنی کردن شعرها خیلی بیشتر لذت میبردم و روحم تازه تر میشد.
همین تعیین نقشه ژنتیکی چقدر میتواند انسانها را از اجبار انجام خیلی از کارهای نامطلوب برهاند و به آنها کمک کند در زمینه ای که مناسب خودشان هست بدرخشند.