تعریف مدیریت زمان

تکنیک های مدیریت زمان

مدیریت زمان مجموعه‌ای از دانایی‌ها و توانایی‌ها است که به ما کمک میکند تا از زمانی که در اختیار داریم بهره‌ی بیشتر و بهتری ببریم. شاید در نگاه اول این تعریف ساده و بدیهی باشد.

اما باید در مورد این تعریف بیشتر صحبت کنیم تا نکات و ظرافت‌های موجود در آن را بیشتر ببینیم.

مدیریت زمان فقط صرفا مجموعه ای از دانسته‌ها نیست. اینکه تکنیک های اولویت بندی و برنامه ریزی و زمان‌بندی و گزارش نویسی را بلد باشیم به ما کمک نمیکند تا به هدفمون که بهره‌برداری بیشتر و بهتر از زمان است برسیم.

 

مدیریت ززمان علاوه بر اینکه ماهیتی از جنس آگاهی و دانش دارد، ماهیتی از جنس مهارت هم دارد و داشتن چنین مهارتی چندین پیامد هم دارد.

  • آگاهی بدون اقدام منجر به نتیجه نمیشود و تا شروع به اقدام نکنیم مهارت ما نیز افزایش نمی یابد

مثل یک نقاش که با دانستن دانش و تئوری نقاشی، به نقاش چیره‌دست تبدیل نمیشود، صرفا دانستن شیوه های مدیرت زمان کمکی به ما نخواهد کرد.

 

  • مورد دوم اینکه درست مثل یک ورزشکار که منتظر نمیماند تا به اندازه یک مربی ماهر شود،قرار نیست ما هم تا زمانی که تمام تکنیک های مدیریت زمان را یاد نگرفته ایم زمان را مدیریت نکنیم. کسی که ذهنیت مناسبی نسبت به مدیریت زمان داشته باشد با کمترین تکنیک ها هم میتواند زمان خود را مدیریت کند.

 

  • مورد سوم و پیامد دیگر این ماهیت این است که مثل هر مهارت دیگری با انجام دادن و تکرار کردن اون در انجامش ماهرتر و متخصص تر میشویم.

طبق تعریفی که از مدیریت زمان کردیم، مدیریت زمان به ما کمک میکند تا بهره بیشتر و بهتری از زمانی که در اختیار داریم ببریم. در مدیریت زمان به دنبال این نیستیم که بیشتر کار کنیم بلکه دنبال این هستیم که بهتر هم کار کنیم. نادیده گرفتن این مهم باعث میشود نتوانیم به گونه ای برنامه ریزی کنیم که علاوه بر کمیت کارها، کیفیت آنها نیز افزایش بیابد.

گاهی اوقات مشکلات و معضلات دیگر خودشان را به شکل ناتوانی در مدیریت زمان نشان میدهند

ما اگر اهدافی بزرگتر از توانایی و استعداد خود در نظر داشته باشیم، هرچقدر هم‌زمان خود را به خوبی مدیریت کنیم بازهم از رسیدن به آن هدف باز بمانیم

شاید ما دچار مشکل اهمال کاری باشیم و نتوانیم زمان را مدیریت کنیم و تصور کنیم این ضعف ما در مدیریت زمان است که سبب میشود نتوانیم کار را به خوبی انجام دهیم یا در زمان مقرر کار را به سرانجام برسانیم.

یکی از مشکلات شایع دیگری بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند،کمال طلبی است. کمال طلبی از طرفی میتواند باعث عدم اقدام و اهمال کاری شود و از طرفی میتواند باعث هدر دادن زمان ما شود.

به طور مثال کاری که میتوانیم در ۱۰ ساعت انجام دهیم علی رغم صرف ۲۰ ساعت کار هم در حد واندازه ای نبینیم که صرف ۲۰ ساعت کار به پایان برسانیم

در نوشته های بعدی به سراغ موضوعاتی میرویم که به ما کمک میکند از جنبه ذهنی و عملی موانع موجود بر سر راه مدیریت زمان را برطرف کنیم.

پیشنهاد میکنم برای اینکه به طور عملی با تعریف مدیریت زمان آشنا شویم به سوالات زیر پاسخ دهید

۱-اگر زمان خود را مدیریت کرده باشید چه کارهایی را بیشتر انجام میدهید؟

بیشتر به خانواده میرسید؟

بیشتر ورزش میکردید؟

بیشتر تفریح میکردید؟

۲-اگر زمان خود را مدیریت کرده بودید کدام کارها را بهتر انجام میدادید؟

۳-اگر زمان خود را مدیریت کرده باشید کئدام کارها را بیشتر و بهتر انجام میداید؟

شاید یادآوری این موارد حسرتهایی به وجود آورد اما حتما باعث میشود نقش مدیریت زمان را بیشتر و بهتر درک کنیم.

 

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط