خستگی تصمیم گیری

شما در طول روز مجبور هستید تصمیمهای فراوانی بگیرید. اینکه چه بپوشید، چه بخورید و اوقات فراغت خود را چگونه بگذرانید و … هرکدام نیاز به تصمیم ما دارند و در طول روز ما مجبور هستیم برای صدها و شاید هزار مورد از کارهای ریز و درشت خود تصمیم بگیریم. برخی از این تصمیم ها ساده هستند اما برخی دیگر پیچیده‌تر هستند. و همه ی این تصمیم ها به طور ناخودآگاه باعث خستگی ذهنی ما میشود. و ما هرقدر هم که قوی باشیم و تصمیم های ساده تری بگیریم، توان ما برای انتخاب بهترین گزینه ها به تدریج تحلیل میرود.

هر انسان به طور روزانه حدود ۳۵ هزار تصمیم میگیرد. تصمیم گیری در هر زمینه ای نیاز به انرژی و زمان زیادی دارد که باعث کم شدن اراده می شود.

خستگی تصمیم گیری عبارتی هست که به استرس زیاد و غیرقابل تحمل حاصل از تصمیم گیری های پی در پی در طول روز گفته میشود و متفاوت از خستگی فیزیکی هست و به راحتی نمیتوانیم به وجود آن پی ببریم. در حالی که به راحتی میتوان از وجود خستگی فیزیکی آگاه شد و برای برطرف کردن آن اقدام کرد.

و بسیار بر ما و عملگر د ما تاثیر میگذارد.

چطور تصمیم درست بگیریم و چگونه درست تصمیم  بگیریم؟

وقتی ما دچار فشارهای زیادی میشویم دچار شتابزدگی میشویم و یا از کار می افتیم چون استرس تاثیر زیادی بر رفتار ما دارد و ما وقتی از تصمیم های پی در پی خسته ایم دو رفتار احتمالی از ما بروز میکند. یکی بروز تصمیم گیری پر خطر است و دیگری اجتناب از تصمیم گیری.

زمانی که انرژی روانی ما کاهش می یابد توانمان برای مقابله با مشکلات کم میشود و راحت ترین مسیر را انتخاب میکنیم. یعنی برای انجام یک کار مهم به دنبال ساده‌ترین راه خواهیم بود که حتما به نتایج ساده و به دردنخوری می رسیم. هرچقدر تصمیم های زیادی بگیری قدرت تصمیم گیری کاهش مییابد و به دنبال راههای میانبر خواهیم بود.

برای تشخیص خستگی تصمیم گیری باید نشانه های فرسودگی روانی را در خود جستجو کنیم.

مثل به تعویق انداختن کارها و خریدن چیزهای بدون برنامه و انجام کارهای تکانشی مثل دویدن به سمت دیگر خیابان بدون نگاه کردن به طرفین و استرس مزمن و سردردهای تنشی

اما برای مقابله با خستگی تصمیم گیری به این نکات توجه کنید تا بتوانید بهره وری خود را افزایش دهید:

کمتر تصمیم یگیرید

برای کاهش این خستگی برخی از کارهای خود را به عادت تبدیل کنید تا به طور خودبخودی آنها را انجام دهید.

لیست خرید تهیه کنید تا از تصمیم گیری شانسی و یهویی جلوگیری کنی.

برنامه غذایی هفتگی را هر هفته بنویس.

لباسهای خود را از قبل برای طول هفته انتخاب کن.

راههای برای خودکار کردن برخی تصمیم

یری ها انتخاب کن. مثل ابزار پرداخت خودکار قبض ها.

تصمیم گیری های خود را واگذار کنید

با سپردن مسئولیت تصمیم گیری به دیگران میتوانی تا حد خوبی بر خستگی غلبه کنی.

مدیران میتوانند برخی تصمیم ها را به کارمندان بسپارند و یا پدر و مادر برخی از تصمیم های خود را به فرزندان بسپارند. گاهی کارها را به دوست یا اعضای خانواده بسپاریم. با این کار دوستان و اطرافیانتون اعتماد به نفس کسب میکنند و احساس خوبی پیدا میکنند. و حتی اگر معلم هستی میتوانی تعداد زیادی از فعالیت های کلاسی را به دانش آموزان بسپاری.

فرایندی برای تصمیم گیری طراحی کن

برای تصمیم گیری از ماتریس تصمیم گیری استفاده کن. تا راحت تر و بهتر تصمیم بگیری. به این ترتیب که تصمیمات خود را لیست کن و با گزینه های مختلف آنها را طبقه‌بندی کنید.

 

مهمترین تصمیمات خود را صبح بگیر

محققان دریافته اند که برای بسیاری از افراد بهترین زمان برای تصمیم گیری صبح است. هنگام صبح تصمیم های هوشیارانه و خوب میگیریم.

 

گزینه های خودت رو کم کن

مثلا موقع خرید وقت خود را به مغازه گردی صرف نکن و در همان مورداول که کالای مورد نظر را تهیه کن.

ددلاین تعیین کنید

برای انجام کارهای خود مهلت های زمانی کوتاه استفاده کن. تا دچار خستگی تصمیم گیری در انتهای پروزه نشوی. چون تصمیم های لحظه آخری باعث نابود شدن پروژه های شما خواهند شد.

زندگی را ساده بگیر

بار کاری خود را کاهش بده. کارهای داوطلبانه خوب هستند اما اگر سلامت روحی و روانی شما را به خطر میاندازند آنها را کنار بگذار. کاهش تعداد کارها و فعالیت ها تصمیم گیری های شما را کاهش میدهند

از آرمانگرایی دست بردارید

وقتش رسیده که از ایده آل گرایی دست برداری و پیشرفت کنی.

فهرستی از کارهای روزانه تهیه کن

هر روز ساعت مشخصی انتخاب کنید و در همان ساعت از خواب بیدار شوید.

لباس خاصی انتخاب کن و همیشه آن لباس را بپوش.

برنامه همیشگی برای روز و مدت زمان ورزش در نظر بگیر.

سلیقه خودت رو به کار روزانه خودت تبدیل کن.

اگر احساس تحریک پذیری و خستگی و فرسودگی داری احتمالا دچار خستگی تصمیم شدی، پس برنامه روزانت رو بررسی کن و سعی کن تصمیم های خود را بازنگری و طبقه‌بندی کنی و نکات بالا را رعایت کنی.

 

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط