آموزش از راه دور

در حال مطالعه‌ی یک کتاب جمع و جور جالب در مورد نحوه‌ی برگزاری کلاس آنلاین هستم. اسم کتاب آموزش از راه دور از انتشارات هوش ناب هست.

نکات جالبی در کتاب نظر من را به شدت به خودشان جلب میکنند. نکاتی که اگر در دوران کرونا و اجباری بودن برگزاری کلاسهای آنلاین میدانستم، کلاس ها تا آن حد برایم عذاب آور نمیشدند. اما با توجه به اینکه تمام کلاسها به زودی به کلاس آنلاین تبدیل خواهند شد مطالعه کتاب را به شدت به تمام معلمان و کسانی که در آینده معلم خواهند شد و قرار هست موضوعی را به کسانی درس بدهند توصیه میکنم. تا جایی که به یاد میآورم یادگیری در فضای آنلاین باعث شد خودم به چیزهایی دست یابم که در شهر کوچکی که من در آن زندگی میکنم، دستیابی به آنها امکان‌پذیر نبود. یا باید هزینه‌ی زمانی و پولی خرج میکردم و به شهرهای دور مثل تهران و تبریز و … سفر میکردم و این آموزشها را مستقیما دریافت میکردم و یا اینکه دست روی دست میگذاشتم و چیزی نمی آموختم.

 

برای رزناز هم از طریق کلاسهای آنلاین توانسته‌ام آموزشهایی فراهم کنم که در این اطراف نمونه‌هایشان هنوز ناپیداست.

پس چه باور کنیم یا نه، زندگی ما به شدت به آموزش آنلاین گره خورده و در هر حرفه‌ای که باشیم دیر یا زود برای انتقال اطلاعات خود به دیگران مسیرمان به سمت  برگزاری کلاس آنلاین خواهد افتاد.

خودم قصد دارم به زودی کلاسهای حضوری را تا حد زیادی تعطیل کنم و شروع به برگزاری کلاسهای آنلاین نمایم. پس سعی میکنم اصولی که این کتاب بیان میکند را بارها تکرار کنم تا آویزه‌ی گوشم شوند.

 

یک بخش از متن کتاب را اینجا به اشتراک میگذارم:

وجود توافق و بالا بردن سطح انتظارات، احترام متقابل به درک نیازهای اجتماعی و یادگیری کمک می‌کند.

اگر مجموعه ای از قوانین سفت و سخت را مقابل دانشجویان قرار دهید؛ مثلا بگویید وقتی اجازه‌ی صحبت دارید که اسمتان را صدا زده باشم به آنها این پیام را میدهید که قدرت و کنترل دست شماست و اعتقادی به مشارکت آنها ندارید. این کار در کلاس های آنلاین درس تشبیه آن است که در میدان جنگ به گروه خودی شلیک کنید.

اساتیدی که صحبت دانشجویان را قطع میکنند آنها را از نظر عاطفی و روانشناختی از دست می‌دهند و برای جلب مشارکت مجدد‌شان با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند شنیده‌ایم که استادی به خاطر استفاده دانشجویان از چت‌باکس در کلاس مجازی او را از کلاس اخراج کرده است. اگر نمی‌خواهید از چت استفاده شود کافیست با یک کلیک آن را غیرفعال کنید ولی به یاد داشته باشید حتی اگر امکان چت را خاموش کنید آنها به هر حال می‌توانند خارج از سامانه آموزشی کلاس با هم چت کنند. بنابراین منطقی نیست که از دست دانشجویان عصبانی شوید در عوض فضایی ایجاد کنید که آنها از امکان چت کردن به صورت محترمانه و مفید استفاده کنند.

توافق‌هایی که بر روحیه همکاری تاکید می‌کنند به دانشجویان این پیام را می‌دهند که یادگیری به صورت اجتماعی و با مشارکت یکدیگر رخ می‌دهد. حتی اگر با نظر کسی مخالف می‌باشید نخست با احترام گوش کنید سپس به او پاسخ دهید.

 

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط